MEMBENTUK MASA DEPAN MALAYSIA

Sekiranya sekolah kebangsaan berada di mana asas diletakkan, institusi pengajian tinggi adalah di mana asas-asas ini dibentuk menjadi kemahiran persiapan industri. Inilah asas di sebalik pelancaran inisiatif Tech Talent @ Institusi Pengajian Tinggi (IHL).

Untuk memastikan bahawa bakal graduan dapat memenuhi tuntutan ekonomi digital negara, Kementerian Pendidikan dan MDEC menetapkan 11 universiti dan lima politeknik sebagai Institusi Teknologi Digital Premier. Institusi akademik ini mampu memberi pelajar latihan teori dan praktikal kelas pertama, memberi mereka permulaan dalam ekosistem digital.

TENTANG Universiti Teknologi Digital Premier DAN politeknik Teknologi Digital Premier

Universiti Teknologi Digital Premier dan Politeknik Teknologi Digital Premier (PDTI) adalah institusi pengajian tinggi berteknologi digital terkemuka di Malaysia. PDTI mempunyai rekod prestasi yang terbukti dalam menghasilkan lulusan berkualiti tinggi untuk pekerjaan bernilai tinggi berasaskan teknologi digital, melalui penyelidikan dan dasar pendidikan mutakhir, hubungan industri yang kuat, dan pengembangan kerjaya dan perkhidmatan penempatan.

Berasal dari kerjasama antara MDEC, Kementerian Pendidikan Malaysia dan pemimpin industri, PDTI memberikan penyelesaian menyeluruh untuk memastikan bahawa graduan masa hadapan didorong untuk menjadi anggota dinamik Malaysia yang berorientasikan inovasi dan berpengetahuan.

PERJALANAN KE PENDIDIKAN TINGGI TEKNOLOGI

Ingin menjadi bakat teknologi masa depan? Inilah jalan yang boleh anda terokai.

STPM

(Sains – Maklumat &Teknologi Komunikasi)

Matrikulasi

(Modul Sains Komputer)

Asas (IT / Pengkomputeran)

@Premier Digital Tech Private Institutions

Asasi (IT/Science)

@Premier Digital Tech Institutions

Diploma Kursus Berkaitan Teknologi Digital

@Premier Digital Tech Institutions

Ijazah dalam Kursus Berkaitan Teknologi Digital

@Premier Digital Tech Institutions