Alami festival maya interaktif terbesar mempamerkan produk permainan digital dan animasi terkini, tawaran peluang pekerjaan dan persembahan pentas kreatif digital secara maya.

September – November 2021​

Apakah MYDCF 2021?​​

Malaysia Digital Creativity Festival (MYDCF), dianjurkan oleh Malaysia Digital Economy Corporation (MDEC) merupakan gabungan aktiviti Persidangan, Perangkaian Perusahaan khusus untuk industri permainan digital & animasi serta pameran ‘Gamified Expo’ untuk orang awam secara maya.


Ini adalah acara maya yang mempamerkan industri hiburan digital yang memfokuskan produk animasi, permainan digital, Esports, alat permainan dan reka bentuk, termasuk pameran kerjaya dan persembahan pentas dalam talian. Jika anda seorang pencipta, penerbit, pelabur, atau seseorang yang menyukai hiburan digital seperti yang kami bawakan, ini adalah acara tahunan yang anda tidak mahu ketinggalan!

Mengapa anda perlu menyertai MYDCF?​

Untuk Ahli Perniagaan


Ingin mencari peluang menambah pengetahuan anda dalam industri kreatif digital? Mencari peluang untuk mengembangkan rangkain perniagaan serta mengikuti informasi terkini? Jangan lepaskan peluang ini untuk menyertai pelbagai aktivit seperti Persidangan, Perangkaian Perusahaan khusus untuk industri permainan digital & animasi serta pameran 'Gamified Expo' untuk orang awam secara maya

Untuk Orang Awam


MYDCF menawarkan banyak aktiviti menarik yang telah dirancang khusus untuk orang awam seperti pameran permainan digital dan animasi terkini, pameran kerjaya untuk semua orang yang ingin menceburi industri kreatif, banyak pertandingan dan persidangan permainan esports, konvensyen komik dan banyak lagi. Tonton persembahan pentas dan rebutlah peluang memenangi hadiah yang menarik, semuanya ada di dunia maya untuk dinikmati!

Bagaimana caranya untuk sertai?

  • Daftar akaun anda disini!
  • Daftar masuk melalui telefon pintar atau pelayan internet komputer
  • Jelajahi dunia maya kami dan sertai pelbagai aktiviti yang ditawarkan
  • Bermain permainan digital, tonton persembahan maya dan rebutlah peluang memenangi hadiah menarik yg ditawarkan dalam cabutan bertuah!

 

PILIH PROGRAM

Persidangan dan Rangkaian Perniagaan

Oktober

Ekspo Gamified

November

MYDCF Master Agenda

Program yang ingin diketengahkan

Gamified Expo secara Maya

Mari sertai kami melalui persekitaran maya MYDCF di mana anda boleh mencipta avatar anda sendiri dengan pelbagai ciri. Di sepanjang perjalanan anda berpeluang memenangi hadiah eksklusif dari pelbagai permainan gamifikasi yang disediakan.

Acara Perniagaan (Platform Jublia)

Platform sehenti untuk semua acara perniagaan yang berlangsung untuk Kre8tif! dan LEVEL UP KL.

Persidangan tahunan utama khas buat pembikin animasi dan pembangun permainan digital yang mengetengahkan yang terbaik dari industri krestif Malaysia dan rantau Asia Tenggara untuk ditawarkan kepada dunia.

Pengambilan Pekerja @ MYDCF

Adakah anda sedang mencari pekerjaan dalam bidang industri kreatif digital? Terokai peluang pekerjaan terkini yang ditawarkan oleh syarikat kreatif digital yang mengambil bahagian. Terdapat lebih daripada 200 jawatan kosong berkaitan yang diiklankan dan lebih daripada 50 syarikat sedang mencari pekerja.

Bagi syarikat yang ingin mengambil bahagian, boleh iklankan jawatan kosong anda secara percuma di rakan pkatform kami, careerbraves.com.

Esports

Panggilan kepada semua atlet permainan digital Malaysia!

Ingin menunjukkan kemahiran anda dan menjadi yang terbaik dari permainan video kegemaran anda? Kumpulkan skuad anda dan pilih 1 daripada 10 gelaran esports popular untuk disertai.

Kami menawarkan beberapa hadiah menarik untuk direbut oleh semua pemenang, jadi datanglah dan tunjukkan bakat anda kepada dunia !

OVERVIEW EVENT HIGHLIGHT

[ecs-list-events design="calendar" startdate="2021-9-1" cat='mydcf' eventbg="#28A39D" eventfg="black"

]

[ecs-list-events design="calendar" startdate="2021-9-1" cat='mydcf']

Daftar Sekarang!

Jangan lupa untuk DAFTAR penyertaan anda di MYDCF agar tidak terlepas dari semua peluang menarik yang kami tawarkan!

Ikuti perkembangan terkini dan jangan ketinggalan! Kami akan menghantar e-mel kepada anda setelah pendaftaran dibuka.

SOALAN LAZIM

MY Digital Creativity Festival adalah festival maya berasaskan animasi dan komuniti permainan gabungan untuk meraikan ekosistem industri kandungan kreatif digital di Malaysia dan seluruh Asia Tenggara sepanjang bulan September 2021.

LEVEL UP KL adalah persidangan tahunan untuk para pemaju permainan di Asia Tenggara . Ia adalah platform untuk industri permainan rantau ini berkembang untuk maju; membawa perniagaan, pandangan teknikal dan membentuk masa depan trend daripada para panel dari seluruh dunia.

Kre8tif! telah wujud sejak 2009 untuk mempertahankan dedikasi yang kukuh untuk mengumpulkan peserta industri dari industri animasi dan reka bentuk, dengan 2021 menjadi acara utama pertama mereka dengan peserta awam.

Kedua LEVEL UP KL dan Kre8tif! berkongsi objektif:

  • Memacu peluang perniagaan untuk industri permainan dan animasi tempatan
  • Berperanan sebagai platform mempromosi produk dan perkhidmatan tempatan kepada pelabur & pembeli awam dan berpotensi (penyiar / penerbit)
  • Menjadi platform untuk mengundang syarikat tempatan & serantau untuk mempromosikan industri kreatif digital dari Malaysia untuk peluang pelaburan masa depan;
  • Untuk mempromosikan dan mendidik masyarakat mengenai Ekonomi Digital, khususnya kerjaya kandungan digital dan peluang keusahawanan

Perbadanan Ekonomi Digital Malaysia (MDEC) adalah sebuah agensi di bawah Kementerian Komunikasi dan Multimedia Malaysia (KKMM) dengan rekod prestasi hampir 25 tahun berjaya menerajui pertumbuhan ICT dan ekonomi digital di Malaysia. LEVEL UP KL dan Kre8tif! adalah kedua-dua inisiatif yang dianjurkan dan dijalankan oleh MDEC.

Festival MY Kreativiti Digital adalah untuk semua! Sama ada anda dari industri permainan, animasi atau kandungan kreatif, atau hanya mempunyai minat, kami telah memastikan ada sesuatu pilihan untuk semua.