MY Digital Creativity Festival adalah acara selama sebulan, dipersembahkan oleh LEVEL UP KL dan Kre8tif kepada anda untuk membawakan anda animasi dan permainan terkini dan terhebat dari rantau Asia Tenggara.

Hari
Jam
Minit
Saat

LEVEL UP KL 

LEVEL UP KL adalah acara rangkaian persidangan untuk profesional dan syarikat dalam industri permainan.

Anugerah Permainan Asia Tenggara

Pemadanan & Rangkaian Perniagaan

Persidangan

Pembentang Projek

Kre8tif!

Kre8tif! adalah acara rangkaian persidangan untuk profesional dan syarikat dalam industri animasi.

Anugerah Kre8tif

Pemadanan & Rangkaian Perniagaan

Persidangan

Sesi Pembentangan Pantas

PAMERAN

Banyak acara dan aktiviti secara maya menarik telah dirancang untuk dialami oleh anda semua!

Ekspo Permainan

Persembahan Pentas

Kejohanan Esports

Ekspo Kerjaya

Daftar Sekarang!

Ikuti perkembangan terkini dan jangan ketinggalan! Kami akan menghantar e-mel kepada anda setelah pendaftaran dibuka.

SOALAN LAZIM

MY Digital Creativity Festival adalah festival maya berasaskan animasi dan komuniti permainan gabungan untuk meraikan ekosistem industri kandungan kreatif digital di Malaysia dan seluruh Asia Tenggara sepanjang bulan September 2021.

LEVEL UP KL adalah persidangan tahunan untuk para pemaju permainan di Asia Tenggara . Ia adalah platform untuk industri permainan rantau ini berkembang untuk maju; membawa perniagaan, pandangan teknikal dan membentuk masa depan trend daripada para panel dari seluruh dunia.

Kre8tif! telah wujud sejak 2009 untuk mempertahankan dedikasi yang kukuh untuk mengumpulkan peserta industri dari industri animasi dan reka bentuk, dengan 2021 menjadi acara utama pertama mereka dengan peserta awam.

Kedua LEVEL UP KL dan Kre8tif! berkongsi objektif:

  • Memacu peluang perniagaan untuk industri permainan dan animasi tempatan
  • Berperanan sebagai platform mempromosi produk dan perkhidmatan tempatan kepada pelabur & pembeli awam dan berpotensi (penyiar / penerbit)
  • Menjadi platform untuk mengundang syarikat tempatan & serantau untuk mempromosikan industri kreatif digital dari Malaysia untuk peluang pelaburan masa depan;
  • Untuk mempromosikan dan mendidik masyarakat mengenai Ekonomi Digital, khususnya kerjaya kandungan digital dan peluang keusahawanan

Perbadanan Ekonomi Digital Malaysia (MDEC) adalah sebuah agensi di bawah Kementerian Komunikasi dan Multimedia Malaysia (KKMM) dengan rekod prestasi hampir 25 tahun berjaya menerajui pertumbuhan ICT dan ekonomi digital di Malaysia. LEVEL UP KL dan Kre8tif! adalah kedua-dua inisiatif yang dianjurkan dan dijalankan oleh MDEC.

Festival MY Kreativiti Digital adalah untuk semua! Sama ada anda dari industri permainan, animasi atau kandungan kreatif, atau hanya mempunyai minat, kami telah memastikan ada sesuatu pilihan untuk semua.