The Definitive Business Networking Platform

An initiative to develop the digital content industry in Malaysia

Mengenai Kre8tif!

Kre8tif! adalah inisiatif dari Perbadanan Ekonomi Digital Malaysia (MDEC) sebuah agensi di bawah Kementerian Komunikasi & Multimedia Malaysia, dengan mandat untuk mengembangkan industri kandungan digital di Malaysia.

Ditubuhkan pada tahun 2009, Kre8tif! telah menjadi platform rangkaian perniagaan yang kukuh untuk industri kandungan digital bukan sahaja di Malaysia malah seluruh Asia Tenggara.

Tahun lalu Kre8tif! 2020 diadakan dari 7-10 September sebagai persidangan dalam talian kerana pandemik global COVID 19 dengan tema ‘Kre8tif! -Vity tanpa Batas’. Persidangan itu telah menyambut 1.300 peserta dari 34 negara, 14 penceramah dan 62 pembeli dengan lebih daripada 800 mesyuarat perniagaan telah ditetapkan.

Dalam landskap yang masih mencabar tahun ini, kami terus akan menyokong Kre8tif! 2021 secara maya. Lebih menarik! Ia akan diadakan sempena bulan My Digital Creative Festival (MyDCF) pada bulan September, di mana untuk pertama kalinya, Kre8tif 2021 akan berjalan berdampingan dengan LEVEL UP KL 2021 yang memfokuskan pada Industri Permainan, E-Sports dan ‘Beyond’ Hiburan. Ini adalah peluang besar untuk memperluas keterangkuman dan memperluas peluang jaringan di pelbagai bidang.

Kre8tif! 2021 bertujuan untuk terus mendorong inovasi dan penerokaan trend utama di seluruh sektor kreatif melalui perkongsian pengetahuan, pandangan teknikal dan membentuk trend masa depan di peringkat tempatan, serantau dan antarabangsa. Melalui persidangan ini, kami berharap dapat berkongsi apa yang kami tahu, apa yang kami ada dan terus belajar daripada kalangan yang terbaik!

Faedah Utama Kre8tif!

PERKONGSIAN PENGETAHUAN

Sesi perkongsian dalam talian untuk pengamal kreatif yang bersemangat

PANEL INTERAKTIF

Sesi dalam talian untuk berkongsi pengalaman dan pandangan daripada pemimpin industri

PADANAN PERNIAGAAN

Sesi pemadanan perniagaan dalam talian dengan pembeli tempatan, serantau dan antarabangsa serta pemain industri

Siapa Yang Boleh Sertai?

Pengamal & Pembangun Animasi

Penyiar

Artis Kesan Visual

Inovator Digital

Pereka Kesan Visual

Pengeluar Pemenang Anugerah

Pemegang Lesen & Pelesen

Akademik dan Pelajar

Animation Practitioners & Developers

Broadcasters

Visual Effects Artists

Digital Innovators

Visual Effects Designers

Award-Winning Producers

Licensees & Licensors

Academia and Students

Event Info