MEMACU AGENDA DIGITAL NEGARA

Kebangkitan teknologi telah menyebabkan gangguan dalam cara kita bekerja dan hidup. Era Digital telah mengubah cara kita melakukan sesuatu. Perubahan ini tidak hanya terhad pada alat yang kita gunakan; ia juga mempengaruhi setiap rakyat Malaysia, dan secara meluas, seluruh negara.

Apabila ekonomi digital berkembang, Malaysia mesti bersedia untuk menerima perubahan ini. Oleh itu, kami telah menjalin kerjasama antara pemerintah, pelaku industri, institusi pendidikan dan banyak pihak lain.

THE STRATEGIC THRUSTS

In line with our objective to prepare Malaysia for the digital revolution, we have identified three key strategic thrusts that will form the basis of the national digital strategy.

Keusahawanan Digital & amp; Inovasi

Memupuk penduduk yang bersedia untuk digital dan membina infrastruktur digital yang mantap adalah langkah pertama untuk menjadikan negara ini sebagai pusat ekonomi ekonomi digital. Langkah seterusnya adalah menyalurkan pengetahuan dan alat yang dipupuk ke arah baru yang dinamis yang dapat membawa kepada inovasi masa depan. Usahawan boleh memainkan peranan utama dalam membawa Ekonomi Digital Malaysia ke arah baru.

Oleh kerana inovasi adalah kunci untuk terus maju dalam ekonomi digital, kami telah menerapkan Keusahawanan Digital & amp; Strategi inovasi untuk mempercepat pertumbuhan keusahawanan digital di Malaysia. Dengan merangkumi pelbagai bidang mulai dari permulaan IT hingga pembuatan konten kreatif, kami menawarkan para penyokong trend yang bercita-cita tinggi, sokongan yang mereka perlukan untuk membuat tanda mereka di pentas global.

Bidang Fokus Utama kami:

  • Mencipta ekosistem konduktif untuk permulaan teknologi
  • Membantu pengembangan syarikat teknologi tempatan
  • Memberi sokongan kepada pencipta kandungan kreatif dan pasaran digital baru yang muncul

Rangkaian Percepatan dan Inovasi Global (GAIN)

Inilah cara kami mendorong syarikat kecil ke tahap global

Learn More

Digital Creative Content

Ketahui bagaimana kami mendorong pencipta kandungan kreatif digital ke tahap yang baru

Learn More

Malaysia Tech Entrepreneur Programme (MTEP)

Inilah cara kami membantu usahawan teknologi yang bercita-cita tinggi untuk mencapai impian mereka

Learn More

FinTech

Ketahui kemungkinan yang terdapat dalam industri FinTech Malaysia

Learn More

PELABURAN DI MALAYSIA

Tergoda untuk membawa pelaburan anda ke Malaysia? Ketahui bagaimana kami dapat membantu anda dalam usaha ini

Learn More